1980 - Pac-man - a nagy zabálás
2017. április 13. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1980 - Pac-man - a nagy zabálás

Platform : Arcade

Fejlesztő : Namco

Műfaj: Labirintus

Pac-man már rég nem az a szupersztár, aki egyszer volt, de valószínűleg még mindig ő az, akit legtöbben a videojátékkal azonosítanak. A kollektív tudatalattiban Pac-man lehet a videojáték ikonja.

Valószínűleg még mindig ismertebb, mint Mario vagy Sonic, a sün.

 

pac-man1.jpg

 

Pac-man figurájának az ötlete állítólag egy pizza elfogyasztása közben pattant ki az arcade játékokat fejlesztő Toru Iwatani  fejéből, amikor kivett egy szeletet a pizzából, és lepillantott a megmaradt formára.

pac_pizza_2_feat1.jpg

A történet még igaz is lehet, hiszen a Pac-Man világ a zabálásról szól. Labirintusokon keresztül csak faljuk és faljuk a pirulákat, nem megfeledkezve a speciális erőt adóról, amely lehetővé teszi, hogy szellemmódba kapcsoljuk a táblát és üldözöttből üldözővé váljunk. A világ közönsége egy évtizeden keresztül képtelen vol betelni vele. A Pac-mánia elképzelhetetlen magasságokba szökött, még a kísérteties ellenségek - Blinky, Pinky, Inky és Clyde - nevét is mindenki ismerte. Bestseller listákra kerültek a könyvek, amik a különböző, legsikeresebb stratégiákat tárgyalták.

pac-man2.jpg

A minták fontosak ha mesterfokon akarjuk játszani a Pac-Mant, de vitathatatlanul ez a játék legfőbb gyengesége. Mivel az üldözők kiszámítható utakon járnak, a játékosok egy kis memória és időzítés segítségével könnyen eljuthattak akár a legmagasabb szintekre is. mindez azonban nem változtat azon, hogy a hobbijátékosoknak hatalmas élvezetet okozott, és a Pac-man mai napig a videojáték történelem egyik legfontosabb és legemlékezetesebb darabja.

Újrajátszási élmény: 3/5 Egész jól el lehet vele szórakozni ma is.

Online játszható Pac-man

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr8412423681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2017.04.15. 16:37:52

pacman? mario? sonic? szerintem ezeket alig ismerik ha egy angry birdshez vagy candy crush-hoz hasonlítjuk...
süti beállítások módosítása