1981 - Frogger - Béka végveszélyben
2017. július 19. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1981 - Frogger - Béka végveszélyben

Eredeti kiadás dátuma: 1981

Platform: Arcade

Fejlesztő: Konami

Műfaj: Akció

A 80-as évek elején az akciójátékok két irányt vettek fel, míg az amerikai cégek inkább a lövöldözős és pusztító játékok felé indultak el, addig a japán irányvonal inkább a reflexekre, az ügyességre alapozott, és játékosunk "életben" tartása lett a cél, az ellenfelek elpusztítása helyett.

frogger.png

 

Az 1981-ben megjelent Frogger ismét egy olyan játék, ami nem azért kerül fel a listánkra, mert szép, vagy kiemelkedően komplex alkotás lett volna, hanem mert első volt. Első volt annak az ötletnek a megvalósításában, hogy a játékos a karakterét egy előre kiszámítható mozgással rendelkező akadálysorozaton kell átirányítania. Jelen játékban autók, farönkök, aligátorok között kell eljutni a képernyő aljától a tetejéig.

frogger.jpg

A feladat elsőre pofon egyszerűnek tűnik, hiszen az egész kiszámítható, láthatjuk az akadályok mozgását. Ha jól csináljuk, az egész pár másodpercbe kerül. Viszont pont a sebesség, a pánik és a türelmetlenség rejti magában a hibázás lehetőségét.

frogger_2.jpg

Ha sikeresek vagyunk, mi a jutalmunk? Kezdhetjük előröl az egészet, csak minden gyorsul és nehezedik. Mai fejjel nehéz elképzelni, hogy ebbe az arcade gépbe az emberek pénzt dobáltak, hiszen nagyon hamar megunható az egész. A kor színvonalán persze újdonság volt és szórakoztató. A Frogger mintájára számtalan program készült és készül ma is. Az elv ugyanaz, csak az akadályokat kell cserélni. 

Online játszható Frogger

Frogger végigjátszás

Újrajátszási élmény: 1/5 Egy perc alatt megunható 

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr7712674571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2017.07.20. 10:47:48

a crossy road a mai klónja, valszeg több ezerszeres bevételekkel :)

Jason Voorhees 2017.07.21. 00:51:09

Anno kedveltem ezt a játékot, a Scramble és a Phoenix között pont jó volt .-)
süti beállítások módosítása