1979 - Galaxian
2017. március 02. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1979 - Galaxian

Fejlesztő: Namco

Platform: Arcade

Műfaj:  Shoot 'Em Up

A Galaxian volt az azelőtt cirkuszi körhintákat gyártó Namco cég debütálása a videojáték piacon. A játék mintegy hiányzó, illetve inkább elfeledett láncszem a Space invaders és a későbbi Galaga között.

Megjelenésekor a Galaxian forradalmi volt a színes sprite-ok miatt. A Space invaders bugyután kinéző idegenjei helyébe életteli, baljós, színes űrhajók léptek.

arcade_classics_galaxian_screen05.jpg

A másik fontos fejlesztés az idegen űrhajók mozgásában öltött testet. A Space invaders "egyet jobbra, egyet balra" lépegető hajói helyett a hajók formációba rendeződtek, kiváltak a rajból, bombatámadást intéztek ellenünk, majd újból visszaálltak.

A Namco játékának még aláfestő zenéje is volt, ami szintén újdonság volt.

galaxian_flyer.jpg

A Galaxian nagy előrelépés volt, de nem volt elég nagy. Egyszerre csak egyet lőhettünk, ami nagyon természetellenesnek hat, mivel minden lövést meg kell tervezni. 

A Galaxian Magyarországon sokunknak első videojáték élménye volt, ez volt "A" videojáték. Erre a játékra spóroltunk és dobáltuk bele a pénzünket.

galaxian-after.jpg

Újrajátszási élmény: 3/5 Egész jól el lehet vele szórakozni ma is.

Online Galaxian: http://www.retrogames.cz/play_019-NES.php

 

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr10012307115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása