1983 - Dragon's Lair - Az interaktív rajzfilm
2017. szeptember 13. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1983 - Dragon's Lair - Az interaktív rajzfilm

Eredeti kiadás dátuma: 1983

Platform: Arcade

Fejlesztő: Cinematronics

Műfaj: Interaktív kaland

Első látásra, a Dragon's Lair-t sokan egy új korszak kezdetének vélték, ami leszámol a csúnya, darabos pixelekkel, és a korlátolt grafikus processzorokkal. A lézerlemez technológia új távlatokat nyitott meg a számítógépes játékok piacán. A kalandjátékok pedig újabb mérföldkőhöz érkeztek.

Legalábbis ezt gondolták. De nagyot tévedtek.

A játék maga első látásra gyönyörű, és le sem tagadhatja, hogy a Disney-től átigazolt rajzoló keze nyomát viseli. Joystickkel és egy darab gombbal irányíthatjuk.

 

dragons-lair-screenshot-4.jpg

 

Célunk, hogy "Dirk, a bátor" nevű lovag kiszabadítsa Daphne hercegnőt a gonosz sárkány karmaiból. Ennek érdekében rengeteg csapdát és ellenfelet kell legyőznie.

 

dragons_lair1.jpg

 

Néha a rajzfilmben közbe kell avatkoznunk, és a megfelelő pillanatban a megfelelő joystickmozdulatot, vagy gombnyomást megtenni. És ennyi. Semmi szabadság.

 

dragons2.jpg

Talán mindent elmond, hogy a tiszta játékidő alig haladja meg a 10 percet!!!

Ez egy arcade gépnél elmegy, ahol minden új játéknál pénzt dobálunk be, de később különböző platformokon otthoni használatra is meg lehetett vásárolni. Az ember kapott 10 percnyi rajzfilmet a pénzéért, ami elég bosszantó, ha már egyszer végigvisszük a játékot. Még három Hivatalos folytatás készült hozzá:

Dragon's Lair II: Time Warp (1991)

Dragon's Lair III. The curse of Mordread (1993)

Dragon's Lair 3D: Return to Lair (2002)

 

 

Újrajátszási élmény: 1/5 Felesleges időpocséklás. Nézzük meg a végigjátszást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr912690551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása