1979 - Asteroids
2017. február 22. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1979 - Asteroids

Fejlesztő: Atari

Platform: Arcade

Műfaj: Shoot ’Em Up

Manapság a játékoknak komplex sztorival, háromdimenziós szereplőkkel, tökéletes hanghatásokkal és zenével kell rendelkeznie.

Az Asteroids ezek közül egyikkel sem rendelkezett. Az Asteroids-ban voltak nagy darab kövek, felejthetetlen fizikai törvények és egy háromszöggel játszottuk.

asteroids.jpg

Mégis sokunknak ez volt az egyik első és meghatározó találkozásunk a videojátékokkal.

Soha nem fogom elfelejteni, amikor bandába verődve bementünk a közeli Márka Presszóba, ahol átvágtuk magunkat a cigarettafüstön, a pár részegen, és lakodalmas szintetizátor kísérettel dobáltuk be a tízforintosokat(?) a gépbe.

734_asteroids_arcade.jpg

 

És amikor kikapcsolták a gépet és nullázódott a high-scores, egymást tapostuk, hogy a lista élére kerülhessünk.

asteroids2.jpg

A játék maga pedig elég egyszerű volt. Kezdetben nagy darab kövek kezdtek el a képernyőn a fizika törvényei szerint sodródni. Amint ezeket szétlőttük, több kisebb darabra estek, amik szintén szerteszét sodródtak. Ennek eredményeként egyre több és egyre kisebb, tehát egyre nehezebben eltalálható szikla veszélyeztetett minket. A néha a képernyőn áthúzó UFO-ról nem is beszélve.

Újrajátszási élmény: 2/5 – pár percig elszórakozik vele az ember, de hosszabb időre nem köt le.  

Online kipróbálás: http://www.freeasteroids.org/

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr8212282093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása