1978 - Space Invaders
2017. február 20. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1978 - Space Invaders

5. játék

Fejlesztő: Taito

Platform: Arcade

A Space invaders-t mindenki ismer, sőt a legtöbb ember már játszott is vele. Ha erre a játékra gondolunk, akkor az első gondolatunk a pánik. Az a pánik, amikor az űrlények egyre gyorsulva közelednek a képernyő alja felé és képtelenek vagyunk eltalálni őket.

 

space-invaders-1978.jpg

 

A játékban egy lövegtornyot irányíthattunk, több pajzs mögött, ami a bekapott találatoktól egy idő után megsemmisült. Sőt, rossz esetben saját magunk is szétlőhettük. A képernyő felső részén, pedig végtelen hullámokban érkeztek az űrlények, míg a felső sorban egy űrhajó húzott át néha, aminek lelövésével plusz pontokhoz jutottunk.

 

space2.jpg

 

Japánban olyan Space Invaders mánia tört ki, hogy a pénzügyminisztérium kénytelen volt száz yeneseket nyomni, mert ez kellett a gépekbe és szinte hiány lett belőlük.

 

space_3.jpg

 

Később számtalan klón és változat készült, nem csak játékteremi változatban, hanem egy évtized múltán, már otthoni, kézbe vehető játékként is megvásárolható volt. Nekem is volt, édesapámmal vettük Bécsben és éveken keresztül féltett játékaim egyike volt. Nagy hátránya volt viszont, hogy csak viszonylag sötétben lehetett vele játszani. A végén egy birodalmi biker scout bábura cseréltem, és nem bántam meg.

Újrajátszási élmény: Most is bármikor leül mellé az ember.

Online játéklehetőség: Itt

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr2012276953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása