1980 - Wizard of Wor
2017. július 25. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1980 - Wizard of Wor

Eredeti kiadás dátuma: 1980

Platform: Arcade, Commodore 64

Fejlesztő: Midway

Műfaj: Arcade

Elnézést, senkit nem akartam megrövidíteni. Egyszerű oka van, hogy eddig kimaradt a Wizard of Wor, mégpedig, hogy a Commodore 64 megjelenés idejét néztem, mert onnan ismerem a játékot, pedig arcade gépekre már 1980-ban kiadták.

wizard_of3.jpg

 

A játékban egy Worriort  irányítunk, akit bezártak egy labirintusszerű börtönbe, ahol különböző szörnyekkel kell megküzdeni, majd végül a főellenséggel, Wor varázslójával (Wizard of Wor).

wizard_of_wor_flyer.jpg

A játék perspektívája egy kicsit furcsa elsőre, hiszen a labirintus összes szereplője az egyiptomi művészetből megismert nézetben mozog, és míg a labirintust felülnézetben látható, a szörnyek és a karakterünk oldalnézetben, ráadásul irányváltásoknál elfordulnak 90 fokban. 

wizard_of_wor.jpg

 

A baljós hangulathoz nagyon sokat hozzáadnak a hanghatások.

 

wizard_of1.jpg

Online játszható Wizard of Wor

Újrajátszási élmény: 3/5 Egész jól el lehet vele szórakozni egy ideig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr1512690449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása