1980 - Phoenix - Vijjogás az űrben
2017. május 08. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

1980 - Phoenix - Vijjogás az űrben

Eredeti kiadás dátuma: 1980

Platform: Arcade

Fejlesztő: Amstar Electronics

Műfaj: Shoot Em Up

Ismét egy olyan játéktermi gépről van szó, amit itt a vasfüggöny mögött is próbálhattunk. A Taito legendás Space Invaders-ének nyomdokain járó összes shooter közül a Phoenix volt a legijesztőbb. A Galaxian után, melyben már animált madárszerű űrlényekkel vehettük fel a harcot, a Phoenix egy logikus lépéssel tovább ment. Az ellenségek először tojásokként tűntek fel, oldalról beúszva a képernyőre, majd kinyíltak, és szörnyű sikoltozás közepette támadtak.

phoenix-stage-2.png

 

Négy szint után elérjük a boss-t, aki egy óriási csatahajóban rejtőzik. A páncélozott alsó részt fokozatosan lehet szétlőni, hogy a kis idegent végre legyőzhessük.

maxresdefault_1.jpg

Az egyébként feledésbe merült Amstar Electronics játéka öt szintből áll - két olyan szint, ahol a madarakkal küzdünk, kettő a tojásokból kikelők ellen, és végül a boss elleni küzdelem az anyahajóval. 

A játék legérdekesebb taktikai innovációja a pajzs, amely védelmet nyújt a támadás minden formája ellen, de több másodpercet vesz igénybe a feltöltése.

phoenix.jpg

Meg kell említeni az okos hangtervezést is - az egyik legkorábbi példa arra, hogy lehet a hanghatásokkal fenyegető atmoszférát teremteni.

phoenix-flyer.jpg

 

A Phoenix 2005-ben újjászületett a fiatalabb generációk számára Xbox-on, PlayStation 2-n, és a PC-n a Taito Legends sorozat részeként. 

Phoenix gameplay

Online játszható Phoenix 

Újrajátszási élmény: 3/5 Egész jól el lehet vele szórakozni ma is.

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr5412489479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása